NEMO Horeca dag bij Bidfood Amsterdam

BIDFOOD voorheen ( Deli-XL)

Op 29 januari waren wij van Coffee & Cocktail uitgenodigd om op het gebied van koffie zetten en melk schuimen met daarbij de behorende figuurtjes onze expertise over te brengen. Verder was het een carrousel van diverse workshops waaraan ieder groepje moest deelnemen. Als eyecatcher plaatsten wij in de ruimte onze bijzondere Balinese espresso Tuk-Tuk uit 1960.

In groepjes van 8 ging iedereen z’n eigen “Valentijnscappuccino” maken met als thema “ liefde en verbondenheid”. Per persoon maakten zij 2 cappuccini, waarbij ze 1 hartje door middel van de schenktechniek in een verse espresso moesten schenken en op de andere cappuccino met chocolade een hartje moesten etsen met daarbij de nodige technieken.

Er was ook een wijnproeverij, men kon daar de wijnen proeven die op de vernieuwde wijnkaart komen samen met diverse hapjes ( foodpairing ) waarbij de mooiste combinaties werden gemaakt.

Ook het op een snelle en juiste manier opdekken van tafels werd behandeld. Een mooi opgedekte tafel nodigt natuurlijk echt uit tot het nemen van een drankje en/of een hapje.

De chef-kok van Nemo maakte diverse gerechten en inspireerde zo de collega’s met al dat lekkers voor de vernieuwde menukaart. Op deze manier weet iedereen hoe de gerechten smaken en hoe ze worden geserveerd.

Al met al was het een leerzame maar vooral gezellige en ontspannende middag. Het viel mij op dat het vooral jonge personeel erg leergierig en gedreven was.

TIP van de dag: Laat je inspireren bij NEMO en maak gebruik van de vernieuwde Horeca!!