Selfieccino_Coffee _kleurenprinter in optima forma

ERICOFFEE Printer 3.0

Onlangs stond Coffee & Cocktail op een beurs in Gent voor een Belgisch bedrijf die groot zijn geworden in Cake decoraties en chocolade assemblages voor taarten en wat niet meer.

De Firma “Leman“ uit Moesgroen. Niet normaal wat zij daar allemaal op het gebied van chocolade kunnen aanbieden, iedere Patissier wordt hier blij van. Nu zijn zij in de Benelux importeur van iets waanzinnigs “ een kleuren Coffee_Printer 3.0 “. Ik dacht dat ik al veel gezien had in mijn leven als Barista en Mixologist, maar dit is echt het Summum. Een kleuren_printer voorzien van een eigen Wifi systeem die op basis van eetbare inkt alles print wat je maar zou willen. Je kan door middel van een app, logo’s voorprogrammeren en ook digitale foto’s maken en deze vervolgens doorsturen naar de printer. In enkele seconden wordt je print afgedrukt op je cappuccino of latte.

Het formaat van printen kun je vervolgens instellen in 3 standen.

Small, medium of large. Het bijzondere van deze kleuren_printer is dat je ook op Cocktails je print kan laten afdrukken. Je voegt enkel wat eiwit toe aan je Cocktailmix en op de ontstane schuimlaag komt dan je afbeelding. Maar ook op koekjes, Macarons, Eclairs of Donuts.

Op deze manier kun je in een handomdraai je product personaliseren en indruk maken.

De printer is voorzien van 2 inkt_cartridges, een met kleur en de andere zwart wit. Met deze cartridges kun je gemiddeld 250 tot 300 prints maken. De printer is te krijgen in de keuren wit of rood.

Mocht je toevallig nieuwsgierig zijn geworden naar de kleuren “ Coffee-Printer 3.0 “ dan weten jullie mij te vinden?! Het is een echte eyecatcher in je zaak en wie wil er niet extra voor betalen om je geliefde moment vast te leggen op je favoriete Coffee of Cocktail!!

Een dikke glimlach verzekerd

KLM_Huisjes_Event

In de wolken dankzij een mooi huwelijk tussen KLM en Jacobs Douwe Egberts.

Afgelopen week hadden wij als Coffee & Cocktail een vliegende start toen wij vol trots de verzorging van bovenstaand heugelijk feit op ons lijstje mochten bijschrijven. KLM en Jacobs Douwe Egberts hebben namelijk een overeenstemming bereikt waarbij je op alle KLM vluchten en in hun kantoren Douwe Egberts koffie kan krijgen. Dit moest natuurlijk gevierd worden in de vorm van een bijzonder Event.

Het “hing natuurlijk al langer in de lucht” maar weer 2 mooie Nederlandse bedrijven hebben elkaar gevonden!!

De plaats van de happening was natuurlijk Joure, de plek waar het voor Jacobs Douwe Egberts in 1753 eigenlijk begon. Ruim 350 genodigden waren aanwezig, o.a. natuurlijk de CEO’s van de toonaangevende bedrijven maar ook de Burgemeester van Joure en veel mooie KLM stewardessen.

Bij aankomst verwenden wij natuurlijk iedereen met koffie die voorzien was van alle toeters en bellen, ook kregen de Stewardessen een mini cursus koffie zetten. Vervolgens een hapje en een drankje.

KLM_Barista_training

Na de speech van de hoogwaardigheidsbekleders gingen alle gasten over de blauwe loper naar het Museumhuisje van Egberts Douwe: “ De Witte Os “

Daar werd verrassend het 99e KLM huisje gepresenteerd en uitgedeeld aan de gasten. De Winkel-Tabaksfabriek “ De Witte Os “ wordt natuurlijk een echt collectors item!!

Zo, nu kunnen we dan eindelijk tijdens elke KLM vlucht genieten van de heerlijke koffie smaken van Jacobs Douwe Egberts!!!

KLM_huisjes_event

 

ABN-AMRO World Tennis Tournament 45 th

“Hallo allemaal wat fijn dat u er bent, bent u voor het eerst of bent u al bekend? Komt u voor … tennisster Ferrer of toch Federer of als het een bakkie met meer cachet zijn mag, sla dan op het ABN Amro Tennistoernooi te Ahoy uw slag, Coffee & Cocktail doet dat tot en met de finale op zondag 18 februari elke dag! Uw vindt onze bekende Balinese Tuk-Tuk uit 1960 tussen de andere foodtrucks met heerlijk eten op het centrale plein Shops & Bites, dus u kunt hier heel wat bitcoins kwijt. Dus hopelijk komt u snel zonder schroom, voor een Toffie coffee, de Popcorn love game of wordt het toch de warme chocolademelk met sla je slagroom!

NEMO Horeca dag bij Bidfood Amsterdam

BIDFOOD voorheen ( Deli-XL)

Op 29 januari waren wij van Coffee & Cocktail uitgenodigd om op het gebied van koffie zetten en melk schuimen met daarbij de behorende figuurtjes onze expertise over te brengen. Verder was het een carrousel van diverse workshops waaraan ieder groepje moest deelnemen. Als eyecatcher plaatsten wij in de ruimte onze bijzondere Balinese espresso Tuk-Tuk uit 1960.

In groepjes van 8 ging iedereen z’n eigen “Valentijnscappuccino” maken met als thema “ liefde en verbondenheid”. Per persoon maakten zij 2 cappuccini, waarbij ze 1 hartje door middel van de schenktechniek in een verse espresso moesten schenken en op de andere cappuccino met chocolade een hartje moesten etsen met daarbij de nodige technieken.

Er was ook een wijnproeverij, men kon daar de wijnen proeven die op de vernieuwde wijnkaart komen samen met diverse hapjes ( foodpairing ) waarbij de mooiste combinaties werden gemaakt.

Ook het op een snelle en juiste manier opdekken van tafels werd behandeld. Een mooi opgedekte tafel nodigt natuurlijk echt uit tot het nemen van een drankje en/of een hapje.

De chef-kok van Nemo maakte diverse gerechten en inspireerde zo de collega’s met al dat lekkers voor de vernieuwde menukaart. Op deze manier weet iedereen hoe de gerechten smaken en hoe ze worden geserveerd.

Al met al was het een leerzame maar vooral gezellige en ontspannende middag. Het viel mij op dat het vooral jonge personeel erg leergierig en gedreven was.

TIP van de dag: Laat je inspireren bij NEMO en maak gebruik van de vernieuwde Horeca!!

 

Horecava 2017 was een groot succes

Horecava 2017 was weer een groot succes. Een record aantal bezoekers namen de tijd om de beurs der beurzen te bezoeken. Vakmensen ontmoeten elkaar en er werden nieuwe trends en ideeën uitgewisseld.

Wij van Coffee & Cocktail waren deze keer uitgenodigd als “Brand Ambassador” op de stand van Arla – Food, om daar de lekkerste koffies en ice-koffies voor hun klanten te verzorgen. Ook de samenwerking met meester kok Stefan Blok was voor ons een nieuwe ervaring. Samen met hem presenteerde we aan onze vakgenoten overheerlijke koffie traktaties en culinaire hoogstandje met de de producten van Arla.

Horecava 20174 dagen kwaliteit voor onze collega’s.

De beurs duurde 4 dagen en het was een heuse uitdaging om aan al de belangstelling aandacht te kunnen geven. Niet alleen omdat er heel veel interesse voor de door ons toegepaste Arla producten was. Zoals: Skyr yoghurt uit IJsland, Lurpak boter uit Denemarken en de Arla biologische volle melk, maar men ook belangstelling had voor onze professionele werkwijze.

Wilt u meer weten over producten van Arla, bezoek dan eens hun site.

 

Beroemde schilderijen van Rembrandt aangrkonen

Zaterdag 2 juli gaat weer in de boeken als een historische dag!! De zo dure schilderijen van Rembrandt zijn nu eindelijk te bewonderen in het Rijksmuseum. Maerten Soolmans en Oopjen Coppit   zijn een echte trekker. Wij van Coffee & Cocktail delen samen met Douwe Egberts gratis koffie uit. Ook de entree is gratis bij het Rijksmuseum. Kom lekker een gratis kopje liefde scoren bij ons in de Airstream.image

Albert Heijn Vleuten supermarkt van het jaar!!

Vandaag viert AH in Vleuten een feestje. Zij zijn uitgekozen als supermarkt van het jaar. Een geweldige prestatie. Natuurlijk is Coffee & Cocktail ook weer van de partij. Lekkere koffie met verse stroopwafels kunnen natuurlijk niet ontbreken. We gaan wat koffie workshops doen met opschuiven en maken we koffie specials met toppings en strooisels. In de middag maken we verse IJS thee met fruit en alles erop en eraan. ” Witte stranden en wuivende palmen ” komen jullie ook gezellig??

image

PROVADA The Real Estate Beurs

In de RAI begon vandaag de 1e dag van de Provada Real Estate Beurs voor gemeenten en bedrijven. Alvorens het 6e jaar verzorgen wij daar de koffie en lekkers. Gemeente Amsterdam Zuidas, Gemeente Haarlemmermeer, Gemeente Almere en Lelystad zijn van de partij. Overal lekkere hapje, wijnen, Gin Tonics en perfecte koffie bepalen hier de sfeer. Het lijkt op Top Sport!!! Ik houdt er ZO van!!!

image